Lahden Kiropraktiikka Oy Lahden Kiropraktiikka Oy

Varaa aika

044 568 2252

Facebook Instagram LinkedIn

Antero Joki, vapaasukeltaja

Hei, olen Antero Joki, 47 vuotta. Intohimoni on vapaasukellus. Yksinkertaisimmillaan se on sitä, että pidätetään hengitystä veden alla. Kaikkihan sen osaavat! Harrastuksena ja kilpailulajina se muuttuu tietenkin hieman toisenlaiseksi. Siinä kilpaillaan siitä, kuka on kauimmin veden alla tai kuka pääsee joko pisimmälle tai syvimmälle yhdellä keuhkollisella ilmaa. Yksinkertaista. Laji vaatii kuitenkin hyvin vahvaa keskittymistä ja kehon kuuntelemista. On tunnettava itsensä läpikotaisin ja uskottava niihin viesteihin mitä keho antaa. Hermoratojen on toimittava täydellisen hyvin, jotta kaikki viestit kulkevat virheettömästi ja luotettavasti. Tässä asiassa Lahden Kiropraktiikka ja Sami Kela ovat auttaneet minua paljon. Samin hoidossa saan hermostoni toimimaan niin kuin pitää ja se on auttanut minua pääsemään niihin tavoitteisiin, joita olen tähän mennessä vapaasukelluksessa itselleni asettanut.

Kiitos hyvästä yhteistyöstä, joka jatkuu varmasti myös pitkään ja edesauttaa uusien haasteiden tavoittamisessa.

Antero Joki on edustanut Suomen vapaasukellusmaajoukkuetta vuodesta 2004 lähtien. Hänellä on hallussaan kilpailtavien syvyyslajien Suomen ennätykset ja yksi niistä on myös Pohjoismaiden ennätys. Antero on ensimmäinen suomalainen, joka on sukeltanut 100 metrin syvyyteen ilman hengityslaitteita, vain yhdellä keuhkollisella ilmaa.

Antero Joki

Mies 65 v.

Olen eläkkeellä oleva mielisairaanhoitaja ja pitkiä aikoja potenut selkääni. Työni ei sinänsä ole ruumiillisesti raskasta kuin harvoina päivinä, mutta henkinen kuormittavuus on rankkaa.

Tein työni runsaan neljäkymmentä vuotta. Selkäni antoi oireita ja melko pitkään, mutta tarjosin sille ensiapua urheiluhierojan avulla. Tuntui kuitenkin, ettei siitä ollut riittävästi apua, niin tarjosin selälle astetta vankempaa hoitoa. Kävin kolme kertaa osteopaatille mutta se ei pidemmällä ”juoksulla” riittänyt. Siirryin sen jälkeen naprapaatille, jossa kävin kolme kertaa. Siitä huolimatta selkävaivat palasivat muistuttamaan olemassa olostaan. Varsinkin aamuisin koria metsään viedessä oli liikkuminen hyvin tuskallista. Tyttäreni kysyi, olinko koskaan ajatellut kokeilla kiropraktiikkaa. No en ollut. Netin kimppuun etsimään lähiseudulta kiropraktiikkaa hoitona tarjoavaa ihmistä. Ensimmäisenä osui silmiini Lahden Kiropraktiikan, Samin osoitetiedot. Soitin heti ja sainkin ajan pikaisesti. Ensi käynnistä lähtien tunsin, että olen paikassa, jossa on hyvä ilmapiiri ja ammattitaitoinen ihminen.

Sami esitteli tarkkaan faktat, joilla voitaisiin lähteä selkääni hoitamaan. Hän selosti myöskin hyvin tarkkaan mitä lähetteitä mistäkin hakea, jotta voidaan saada Kelasta korvausta maksuihin.

Hoitoihin on hyvä tulla; ”Miten olet voinut ja onko ollut apua edellisestä kerrasta?”, kysytään aina hoitoon tullessa.

Ryhdyin siis hoidattamaan selkääni Samin vastaanotolla. Luulisi eläkeläisellä olevan aikaa hoidattaa, mutta teen keikkatyötä yövuoroissa Ensisuojassa, mutta hyvin saadaan käynnit sovitettua yövuorojen lomiin.

Suosittelen erittäin lämpimästi kaikille selkä- tai muuta rempasta kärsiville ihmisille Samin hoidettavaksi ryhtymistä. Selkäni ei ”huuda enää aamuisin apua” koirien kanssa metsään mennessä. Ryhti on parantunut ja särkylääkkeitten purkki on pysynyt suljettuna. Olen erittäin tyytyväinen hoitoihin.

Tyytyväinen naisasiakas 58 v.

Kokemuksiani kiropraktiikasta.

Olin aikanaan hakenut apua kiropraktikolta, kun muualta ei löytynyt apua. Särkylääkkeet eivät auttaneet, ei auttanut vyöhyketerapia ja leikkauksessa oli jäänyt hermo puristukseen. Särky loppui siihen paikkaan, kun pääsin kiropraktikon käsittelyyn.

Sen jälkeen on ollut tapaturmia ja niihinkin on löytynyt apu tai sitten on ohjattu muualle hoitoon.

Nyt on toinen vuosi menossa tätä ryhdinkorjaamishoitoa ja tulokset ovat hämmästyttäviä. Täytyy uskoa, kun näkee kuvat, kuinka paljon on ryhti korjaantunut tänä aikana.

Ajatellessani muutosta tänä aikana, jonka olen ollut kiropraktisessa hoidossa on se, että siinä täytyy itsekin olla mukana, että tekee harjoitteet ja käy luennoilla ja kysyy asioita, jos on epävarma jostakin. Luennot ovat todella hyviä, niistä oppii, jos on halua.

Kiropraktiikkaa voi suositella vauvasta vaariin. Toinen juttu on taas, kun tietää olevansa turvallisissa käsissä ja ammattitaitoisen ihmisen liikuteltavana. Jos tämä homma vie rahaakin, niin ei se ole turhaan mennyt, on se sen arvoista.

Olen itse tyytyväinen työn tuloksiin, enkä kadu, että olen lähtenyt mukaan tähän itseni hoitamiseen. Olen myös saanut kiitosta kuntoutuksessa ollessani kuntoutuksen lääkäriltä, että olen tehnyt niin paljon terveyteni eteen. Kiitokset kuuluvat myös minua hoitaneelle kiropraktikolle. Monipuolinen liikunta, ravinto ja kehon kuuntelu ovat tärkeä paketti koko tässä touhussa.

Nainen 55 v.

Ennen hoidon aloittamista selkäni oli todella kipeä; esimerkiksi yöllä ylös noustessa täytyi ottaa lämpöpatterista tukea, että pääsi sängystä ylös.

Niskassa oli paha kyhmy ja tuntui, että kaikki lihakset ovat kireitä ja tiukkoja. Uni oli katkonaista, heräsin monta kertaa yössä.

Nyt kun hoito on jo edennyt muutaman kuukauden, niin ero on huima. Suurin ero on varmasti se, että selkä ei ole enää kipeä. Koko kroppa tuntuu kevyemmältä, lihakset ovat ikään kuin ”auenneet”, pehmenneet ja ovat joustavammat.

Ryhti on parantunut, kävely kevyempää ja joustavampaa. Kyhmy niskassani on hävinnyt melkein kokonaan. Tuntuu, että aineenvaihduntakin on vilkastunut. Nukun myös paljon paremmin, ei tule enää turhia herätyksiä.

Lyhyesti sanottuna koko elämänlaatuni on parantunut hoidon aloitettuani. Kun terveys on hyvä ja kroppa kunnossa, niin korvienvälikin pelaa hyvin ja koko ihminen on silloin tasapainossa.

Suosittelen tätä KAIKILLE lämmöllä ja hyvillä mielin!

Jenna 21 v.

Minulla on ollut kovia migreenejä ja päänsärkyä toistuvasti jo 4-vuotiaasta asti. Lapsena söin monia erilaisia migreenilääkkeitä, mitkä auttoivat ainakin hetkellisesti, mutta lopetin niiden syömisen parin vuoden jälkeen. Sen jälkeen päänsärkyä on ollut joskus enemmän ja joskus vähän vähemmän. Huonoimmissa vaiheissa päätäni särki lähes joka päivä kahden viikon ajan, jonka jälkeen oli pari hyvää päivää ja kierre jatkui taas, eivätkä tavalliset särkylääkkeet aina auttaneet mitään.

Päänsärkyä minulla on ollut aina ainakin kerran, pari viikossa. Niskat minulla ovat aina olleet jumissa ja olen kokeillut esimerkiksi erilaisia hierontoja ja akupunktiota, jotta päänsäryt olisivat edes hieman helpottaneet. Näistä ei kuitenkaan löytynyt helpotusta. Lopulta kuulin isäni kautta kiropraktiikasta, josta hän oli saanut pysyvän avun omiin vaivoihinsa, ja päätin tulla kokeilemaan. Ensimmäisen kerran kävin kiropraktikolla maaliskuussa ja hoitokertoja oli noin kaksi kertaa viikossa.

Jo ensimmäisen kahden viikon jälkeen huomasin jo ison eron niin niskoissani ja selässäni kuin myös päänsäryissäni. Maaliskuusta toukokuun puolivälin minulla on ollut vain pari kertaa päänsärkyä, mikä on todella huomattava muutos entiseen.

Nainen 31 v.

Kiropraktiikka on oikaissut ryhtiäni ja vähentynyt kipujani. Työskentelen tietokoneen ääressä istuma-asunnossa. Vuosien aikana aiheutuneet niska-hartiaseudun kivut ja huono ryhti aiheuttivat ikäviä tuntemuksia sekä töissä että vapaa-ajalla.

Kiropraktiikalla on saatu ryhti parantumaan huomattavasti ja kivut hallintaan. Säännöllinen kiropraktikolla käynti pitää kivut poissa ja muistuttaa tekemään harjoituksia kotona, kuitenkin hoitoja ja harjoituksia tehdään itseä varten.

Pitkässä hoitosuhteessa oppii tuntemaan henkilön paremmin ja kommunikointi on laadukasta. Sami ottaa hienosti ihmisten kokonaisuudessaan huomioon ja tunnen olevani hyvissä käsissä.

Iiris 24 v.

Pitkät päivät ja fyysinen työ hevosten ja eläinten parissa kuormittaa kehoa. Reväytin olkapään ja yläselän tippuessani hevosen selästä muutama vuosi sitten. Sen seurauksena tuli epämääräisiä selkäkipuja, jotka olivat olivat lähes päivittäisiä seuralaisia ja aiheuttivat muunmuassa hengitysongelmia juoksuharrastuksessa. Olen käynyt nyt viikottain Samin hoidettavana ja jo muutaman hoitokerran jälkeen huomasin miten huonoryhtisestä ratsastajasta on tullut ryhdikkäämpi ja rennompi! Selkäkivut ja hengitysongelmat on vain hämärä muistikuva menneestä. Olen saanut valtavasti apua kiropraktiikasta. Koko kehon ja mielen yleinen vireystila paranee kun käyn hoidossa. Ovesta astelee ulos aina iloisempi ja rennompi ja erittäin tyytyväinen asiakas!

 

Iiris

 

Suu aukeaa jälleen!

Olen viisitoistavuotias tyttö. Reilu vuosi sitten oikea leukaniveleni alkoi aika-ajoin jumittumaan. Muutamien kuukausien päästä leuat olivat pysyvästi siinä jamassa, että suu aukeni vain maksimissaan 1,5cm. Oikeassa leukanivelessä oli välillä särkyä. Lääkäri ei osannut sanoa, mistä outo vaiva johtui. Röntgenkuvissa ei näkynyt mitään erikoista. Purentaan erikoistunut hammaslääkäri osasi heti sanoa, että oikeanpuoleisesta leukanivelestä on välilevy lähtenyt pois paikoiltaan. Sitkeiden tai kovien syötävät tuli kieltolistalle. Ja leuan kipeytyessä piti välttää kaikkea purentaa. Nukkuma-asennon korjauksella ja kylmän välttämisellä toivottiin myös myönteistä vaikutusta välilevyn palautumiseksi. Nivelrikonkin mahdollisuutta väläyteltiin. Leikkaushoitoa on aiemmin käytetty hoitokeinona, mutta nykyään niistä on luovuttu, koska hyviä tuloksia ei ole saatu. Tilanne tuntui käsittämättömältä, nytkö vain katsotaan ja odotellaan palautuuko välilevy itsestään paikalleen?

Tulimme Samin vastaanotolle. Onneksi. Saimme asiantuntevan analyysin ja huomattavan paljon toivorikkaamman näkökulman koko vaivaan. Luotettavalla asiantuntemuksella Sami osasi selittää tilannetta ja käsitellä leuan, kaulan ja niskan aluetta. Jo ensimmäisen käsittelyn jälkeen suuni aukesi. Siis aukesi... AAAA... puoleen vuoteen sellaista ihmettä ei ollutkaan tapahtunut. Vau mikä tunne!

Olen käynyt säännöllisesti Samin vastaanotolla. Sen lisäksi että leuat aukeavat, olen saanut apua jumittuneisiin yläselän ja niskan kipuihin. Suosittelen!

3 Sukupolvea kiropraktikolla!

Aloitin Samin luona käymisen toistuvien hartioiden ja selän vaivojen takia. 1,5cm pituusero jaloissa sekä istumatyö ja autolla ajaminen eivät parantaneet asiaa. Kiropraktikolla käynti säännöllisesti on vähentänyt selkäsärkyjen lisäksi myös päänsärkyä.

Samin kanssa tuli puheeksi myös 4- vuotias tyttäreni jonka kanssa on käyty monet toiminterapiat sekä huolestuneiden neuvolatätien lähetteet fysioterapiaan. Tyttö lähti kävelemään vasta 1,8 vuoden iässä ja karkeamotoriikassa on muutenkin ollut viivettä. Tyttö ei ole hyppinyt ja juoksu on ollut hidastettua… Muutaman kiropraktikkokerran jälkeen tyttö juoksee ja kipeää aivan uudella tavalla :)

Äitini 67v. puolestaan on valittanut polveaan viimeiset 10 vuotta. Sami sai polven kuntoon muutamalla hoitokerralla: äiti saa jalan suoraksi sekä pystyy kävelemään pitkiäkin matkoja polven kipeytymättä. ”polvi on ollut useamman viikon parempi kuin 10 vuoteen”

Jos mietit onko kiropraktiikasta hyötyä, meillä on kolmen sukupolven esimerkki siitä, että ON.

-Nainen 33v.